Geluidsdrug bestaat alweer 5 jaar en gaat daarom groot uitpakken tijdens de 100ste jamsessie in TAC Eindhoven op 1 september.

Bij binnenkomst in het cafe wordt je als gast omarmd door de muzikale oase van DJ Elchi and friends. Hij weet als geen ander de fijnste plaatjes uit te zoeken voor een warm onthaal en de juiste sfeer neer te zetten waar iedereen helemaal tot rust komt. De ideale plaats om even 1 van de speciaal tap-biertjes te nuttigen met een koreaans hapje uit het foodLAB.

In de tuinzaal staat het van Geluidsdrug-team klaar om de creatieve waaghalzen op te vangen en te instrueren hoe er mee-gejammed kan worden tijdens de jamsessies.
Deze jamsessie wordt afgewisseld en s’avonds afgesloten door live-performance.
Het visuele aspect zal worden verzorgd door het modular video synth crew RGB Fraktion in samenwerking met Panopticon die de zaal doen laten omtoveren in een grote synthoptical trip.

In de Gallerij zullen de leden van Synthforum.nl hun favoriete werktuig ten toon stellen en met plezier uitleg geven over wat je er mee kan doen. Hier ben je vrij om je eigen gear mee te nemen om jouw verhaal erover te vertellen nadat je heerlijk mee hebt kunnen jammen tijdens 1 van de de jamsessies in de overige ruimtes.

Aan het einde van de Gallerij staat de deur van de Tapaszaal uitnodigend open om te zien wat de leden van Modulab, Allard Krijger (aka FRAKnoise) en Jurgen Winkel (aka SONICrider), allemaal in petto hebben. Workshops, presentaties, visuals, jamsessies en live-performance komen daar allemaal aan bod. Alsof dat nog niet genoeg is gaat het ook nog gepaard met een modular meeting waar bezoekers vrij zijn om hun modulaire paradepaardje van stal te halen en kennis te laten maken met hun collega modules. Een walhalla voor de echte modularfreak!

Vanuit de Tapaszaal is er overdag toegang tot de binnenplaats waar GeluidsVrij geparkeerd staat. Vanuit het klassieke VW busje wordt er in heel Nederland op de vreemdste plaatsen gejammed en deze dag staan ze midden in TAC. Hier kan, net als in de Tuinzaal, aangeschoven worden om je geluidskunsten te delen op je meegenomen drumcomputer, groovebox, analoge synth,….

Kortom, een vol zondag programma voor jong en oud in het kader van de electronische muziek, vlakbij de plek waar het allemaal ooit begonnen is met Kid Baltan.

1 september 1400u-2200u
TAC Eindhoven. Vonderweg 1